MELODY GUY – DRY THE RIVERS

De countryrockmuziek van de in Nashville, Tennessee woonachtige Melody Guy hoort bij het betere werk in dit populaire genre. Haar voornaam is echt Melody en haar achternaam is ook echt Guy, voor wie mocht twijfelen aan deze Amerikaanse singer-songwriter. “Ready For Sunshine” was haar debuutplaat, gevolgd door het in 2000 op de markt gekomen album “Shoulda’ Loved Me”. In 2004 verscheen dan plaat nummer drie uit haar discografie onder de titel “Signs Of Trouble” en in 2007 kwam haar plaat “Freedom” op de markt.

Nu pas mogen we haar nieuwste studioalbum tegemoet zien. Die cd kreeg de titel “Dry The Rivers” en ze werd samengesteld met twaalf eigen composities van Melody Guy. Haar tiende soloalbum werd opgenomen in Nashville onder het toeziende oog van producer Michael Webb die ook meespeelt op de songs als bassist, pianist, Hammond B3-organist en accordeonist.

Sommigen zullen haar werk misschien wel graag vergelijken met dat van andere vrouwelijke singer-songwriters als Beth Hart, Lucinda Williams of Melissa Etheridge, maar wij vinden toch dat ze recht heeft op haar eigen stijl en sound die bestaat uit een mix van country, folk en rock, kortom de betere ‘Americana’ die haar soulvolle, wat korrelige stem perfect ondersteunt.

Heel wat van de liedjes op “Dry The Rivers” schreef Melody Guy in een creatieve samenwerking met andere songwriters. Zo componeerde ze de geweldige countrytearjerker “Mercy” samen met Ray Stephenson, bluegrassdeuntje “I Can’t Live There” met Donnie Skaggs, “Carve Another Notch” met Chris Crawford, rockballad “Better Left Unsaid” en het stevig rockende “I Am The Queen” met Zack Lyle, ballad “Strong” met Dale Drinkard Jr. en de mooie countryballad in albumafsluiter “Shadow” met Rick Tiger.

Hierdoor blijven er nog vijf liedjes over waarvoor ze alleen tekst en muziek heeft geschreven. Dat is zo voor het op de video te beluisteren “Tangible Love”, voor het door Michael Webb op accordeon begeleide countryrocknummer “Tell Me I’m Not The Only One” en walsje “Goodbye” en voor de emotioneel gebrachte songs “Behind These Walls” en albumtiteltrack “Dry The Rivers”.

Melody Guy zingt haar verhalen over liefde en leven met volle overgave en met de nodige dosis emoties en passie. Als luisteraar voel je meteen dat het bij haar allemaal recht uit het hart en ziel komt en dat ze daarmee resoluut op de gevoelige snaar mikt. Je kan echt niet gevoelloos blijven bij het horen van al dit moois, zowel qua muzikaliteit als qua zangkwaliteit. “Dry The Rivers” is een topplaat van een zangeres die het absoluut verdient om internationaal (h)erkend en geapprecieerd te worden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video